SZEÜSZ Akadémia e-ügyintézési szakértő képzés - Königsberg Consulting
 
A személyre szabott ügyfélfelület eléréséhez kattintson ide
 1. Kezdőlap
 2. /
 3. Szolgáltatásaink
 4. /
 5. Szervezeti tudásmenedzsment
 6. /
 7. SZEÜSZ Akadémia e-ügyintézési szakértő...

SZEÜSZ Akadémia e-ügyintézési szakértő képzés

Bejegyzett felnőttképzési szervezetként, többéves elektronizálási, SZEÜSZ-szolgáltatásokhoz történő csatlakoztatási projektben szerzett tapasztalattal, és a megújult jogszabályi környezet célkitűzéseinek ismeretében kívánjuk elérni, hogy a képzésen résztvevők képesek legyenek a jogi követelményeket a SZEÜSZ-rendszer logikához igazítva, saját folyamataikba implementálni és ezáltal szervezetük digitális érettségét is támogatni.

 

FELNŐTTKÉPZÉSI ENGEDÉLYSZÁM: E/2023/000028

BEJELENTÉSI SZÁM: B/2020/002854

A résztvevő szervezetek típusához, ellátandó feladataihoz és céljaihoz igazított és ennek megfelelően 2-4 napos akkreditált felnőttképzési program fókuszában az alábbi témakörök állnak:

 • Fogalmi keretek, SZEÜSZ logikai és rendszerszemlélet: az e-ügyintézés szükségességére ható környezeti sajátosságok, felhasználó oldali elemzések mentén. A SZEÜSZ-világ szereplői és a SZEÜSZ-rendszer jelentősége: a SZEÜSZ, mint önálló szolgáltatás és a SZEÜSZ-rendszer.
 • A SZEÜSZ-világ szereplői és a SZEÜSZ-rendszer jelentősége: a SZEÜSZ, mint önálló szolgáltatás és a SZEÜSZ-rendszer.
 • Az e-ügyintézés legfontosabb jogi követelményei és a SZEÜSZ-ök funkcionalitása: alapvető információk a jogszabályok köréről, fogalmakról, érintett szereplőkről, költségviselési szabályokról. A szolgáltatások céljainak részletezése, a működési módjainak és főbb funkcióinak ismertetése, használati statisztikai adatok bemutatása, valamint a SZEÜSZ rendszer belső kapcsolati hálójának felvázolása.
 • E-ügyintézési modellek: keressük a választ azon kérdésekre, hogy mi jelent a modellalkotás a gyakorlatban és hogyan alkalmazzuk ezen ismereteket?
 • Ügyfél-hivatal, hivatal-ügyfél és hivatal-hivatal folyamatok: az egyes folyamatokhoz tartozó részcselekmények gyakorlati szempontú ismertetése, a modellek és a SZEÜSZ-rendszer dimenziójában.
 • SZEÜSZ-csatlakozás: a csatlakozó szerv oldalán jelentkező általános és konkrét csatlakozási feladatok felvázolása, egyedi komplex csatlakozási példákat bemutatva.
 • E-szolgáltatások fejlesztése és bevezetése a gyakorlatban: szolgáltatás, mint fogalom lehatárolása, továbbá a szolgáltatás-fejlesztés során megjelenő kihívások.
 • Konzultáció: ismeretellenőrzés, gyakran ismételt kérdések megvitatása.

A képzés során – az ismeretek gyakorlati szempontú visszakövetését célzó esettanulmány sikeres teljesítését követően – lehetőség van elektronikus ügyintézési szakértő tanúsítvány megszerzésére is.

TERMÉKFELELŐS

PAPP-SOMLAI ALEXANDRA

közigazgatási menedzser

szenior tanácsadó

5 év közigazgatási tapasztalat

4 év tanácsadói tapasztalat

somlaia@konigsberg.hu

Kiemelt tanácsadási termékeink

Kiemelt tanácsadási termékeink
Bezárás
WordPress Image Lightbox