Szabályzatcsomag közigazgatási szervezeteknek - Königsberg Consulting
 
A személyre szabott ügyfélfelület eléréséhez kattintson ide

Szabályzatcsomag közigazgatási szervezeteknek

A 2018-ban hatályba lépett E-ügyintézési tv. megteremtette ugyan a jogszabályi környezetét az elektronikus csatorna kötelezőségének, a közigazgatási szervezetek továbbra sem számolták fel a hagyományos (papír alapú) működésüket. A digitalizáció terjedésének gátja a szervezetek mindennapjait befolyásoló szerteágazó feladatrendszer, amely kihívás elé állítja jogi, igazgatási, technikai és anyagi értelemben az egyes hivatalokat.

A teljeskörű elektronikus ügyintézés elérésének (tranzakciók) és a személyre szabott e-ügyintézés (perszonalizáció) megvalósításának egyik kiemelten fontos része az e-ügyintézést lehetővé tevő, mindenre kiterjedő és naprakész szervezeti szabályozási környezet kialakítása (belső szabályzatok, munkaköri leírások), valamint az e-ügyintézés bevezetését lehetővé tevő szervezeti szakrendszeri fejlesztések, űrlapfejlesztés, webfejlesztés feladatok elvégzése és folyamatos nyomon követése.

Nem várt kihívást jelenthet a jövőbeni veszélyhelyzetek fennállására tekintettel az államigazgatási feladatok ellátására való felkészülés, a meglévő szabályozók újragondolása, eseti rendelkezések megalkotása.

A SZABÁLYZATCSOMAG KERETÉBEN VÁLLALJUK:

  • E-ügyintézéshez kapcsolódó közjogi szervezetszabályzó eszközök (Elektronikus ügyintézési folyamatot rögzítő szabályzat, E-aláírási és bélyegzési szabályzat, Másolatkészítési szabályzat) megalkotását, illetve a már hatályban lévők felülvizsgálatát és módosításának elkészítését (Iratkezelési szabályzat, Információátadási szabályzat),
  • a hivatali munkatársak felkészítését, érzékenyítését, oktatását,
  • Információbiztonsági Szabályzat érintettség vizsgálatát, valamint
  • fejlesztési javaslatok megfogalmazását és a fejlesztés előtt igazgatási rendszerterv, követelmény specifikáció elkészítését.

TERMÉKFELELŐS

DR. KOVÁCS ANDRÁS

jogász

tanácsadó

15 év helyi közigazgatási
vezetői tapasztalat

2 év tanácsadói tapasztalat

kovacsa@konigsberg.hu

WordPress Image Lightbox