Folyamat- és termékminőségbiztosítás - Königsberg Consulting
 
A személyre szabott ügyfélfelület eléréséhez kattintson ide

Folyamat- és termékminőségbiztosítás

A minőségbiztosítási tevékenység keretében véleményt alkotunk a projektvezetési és irányítási folyamatok megfelelő működéséről, a folyamat eredményeképp létrejövő termékeinek minőségéről, a projekt előrehaladásáról, és – európai uniós társfinanszírozással megvalósuló fejlesztés esetén – a támogató által meghatározott műszaki szempontok teljesüléséről a projekt teljes ciklusa során.

A legtöbb támogatási rezsimben elszámolható költség a minőségbiztosítás, amit indokolt független, külső szakértőkre bízni – ezzel csökkentve a kockázatokat, és biztosítva a megrendelői érdekek érvényesülését. Munkatársaink leginkább a kormányzati érdekkörben (központi közigazgatási szervek, állami tulajdonú vállalatok) szereztek tapasztalatot a hazai és EU-s társfinanszírozású projektek előkészítése és végrehajtása során.

  • A projekt minőségbiztosítási tervének elkészítése.
  • Folyamat minőségbiztosítás: a projekt dokumentáció és a projekt menedzsment-folyamatok meglétének és megfelelőségének vizsgálata (projekt tervezésének, vezetésének és működésének nyomon követése és véleményezése).
  • Termék (műszaki) minőségbiztosítás: a projekt megvalósítása során a szakmai dokumentációk műszaki megfelelőségének előzetes vizsgálata. EU társfinanszírozott projekt esetén ez lefedi a támogatási kérelem, műszaki szakmai koncepció, megvalósíthatósági tanulmány, (köz)beszerzések / saját teljesítések műszaki leírásai, kifizetési igénylések, mérföldkövek szakmai beszámolói, TSZ módosítás vizsgálatát.
  • Fentiekhez kapcsolódóan minőségbiztosítói jelentések készítése (minőségbiztosítási nyilatkozat és folyamat minőségbiztosítási jelentés) a minőségbiztosítási tervben foglaltak szerint.

A Königsberg Consulting munkatársai a minőségbiztosítási feladatokat folyamatba épített módon végzik, így a minőségbiztosítói jelentéseket a minőségbiztosítási tervben előírtak szerint a szükséges dokumentumok kézhezvételét követően a lehető leghamarabb elkészítik.

TERMÉKFELELŐS

KÓPIÁS BENCE

jogász, igazgatásszervező

vendégoktató (BCE)

partner

15 év közigazgatási tapasztalat

40+ projekttapasztalat

kopiasb@konigsberg.hu

WordPress Image Lightbox