Fejlesztéspolitikai tervezés - Königsberg Consulting
 
A személyre szabott ügyfélfelület eléréséhez kattintson ide

Fejlesztéspolitikai tervezés

A hazai és nemzetközi forráslehetőségek között sokszor nehéz eligazodni. A változó szakpolitikai környezet számos kockázatot és egyben rengeteg lehetőséget rejt magában a forrásbevonás tekintetében. Fejlesztéspolitikai tanácsadásunk során testre szabott térképet adunk ügyfeleinknek, hogy ebben az útvesztőben a terveiknek megfelelő forrásokhoz juthassanak. Segítünk a projektek megtervezésében a projektötletek rögzítésétől a részletes megvalósíthatósági tanulmányok kidolgozásáig.

Forrástérképezés

  • Fejlesztéspolitikai környezet aktualitásának, konstrukcióinak, támogathatósági kritériumrendszerének és eljárásrendjének ismertetése.
  • Megbízó stratégiai irányainak, konkrét projekteknek megfelelő forráslehetőségeket mutatja be hazai és nemzetközi viszonylatban, igény szerint intézkedési tervekkel, vezetői felkészítő anyagokkal.

Innovációmenendzsment felmérés

  • Üzleti modell tervezésében nyújtunk támogatást (business model canvas), feltérképezzük a hazai és nemzetközi projektpartnereket, versenytárs- és hálózatelemzést folytatunk.

Projekttervezés

  • Projektötlet vagy részletes megvalósítáhatósági tanulmány kidolgozása a fejlesztéspolitikai tanácsadást követően, ill. önállóan, amennyiben a leendő projekt finanszírozási keretei már adottak.

Kiemelt referenciák

Kiemelt tanácsadási termékek

Forrástérkép

A forrásallokációs „térkép” testreszabott áttekintést ad az aktuálisan elérhető, valamint a közeljövőben megnyíló, Megbízó számára releváns hazai és európai uniós forrásokról. A vállalat stratégiai céljaihoz igazodóan a dokumentum feltárja az európai uniós és hazai költségvetés adott ciklusában elérhető forrásszerzési lehetőségeket. A Forrástérkép három dimenzióban jelöli ki a stratégia lehetséges kereteit.

Részletes megvalósíthatósági tanulmány

Egy projekt körültekintő és szakszerű megtervezése kiemelkedő fontosságú a projekt támogathatósági feltételeinek teljesítése, valamint a szakmai megvalósítás sikere szempontjából. A részletes megvalósíthatósági tanulmány egyrészről teljesíti a támogató/finanszírozó alapvető elvárásait, másrészről a projekt teljes életútja során támpontot nyújt a megvalósításban érintettek számára.

WordPress Image Lightbox