CSR – 1+1 felajánlás

Hét alapítvány kapott támogatást 2019. év elején a Königsberg Consulting Kft. és munkatársai jóvoltából. A kezdeményezést az az ötlet tette személyessé, hogy a kollégák szabadon választhatták ki, melyik szervezetet, és milyen összeggel kívánják támogatni. A megmozdulás az 1+1 felajánlás nevet kapta, ugyanis a cég az egyénileg felajánlott támogatási összeget ugyanannyival kiegészítette, így dupla annyi pénzbeli segítség jutott az Alapítványoknak.

Válasszon ki egy közhasznú szervezetet, ajánljon fel a számára egy tetszőleges összegű adományt, és ugyanennyivel hozzájárul a cég is a támogatásához. Ezt a lehetőséget kapták a Königsberg Consulting Kft. munkatársai abból a célból, hogy kivegyék részüket a vállalat társadalmi felelősségvállalásából, és személyesebbé tegyék a felajánlásokat.

A kezdeményezésnek nem csak az a hét szervezet érezhette előnyeit, akiket a kollégák kiválasztottak, de a munkatársak körében is erősítette a társadalmi felelősségvállalás kultúráját, és elkötelezésüket egy-egy társadalmilag hasznos érték mellett.

Az 1+1 felajánlás keretében támogatott szervezetek célkitűzései a társadalmilag fontos, védendő értékek széles spektrumát fedték le. A munkatársak a saját értékrendjüknek, és elköteleződésüknek megfelelően választottak, és ajánlottak fel pénzbeli támogatást. A hét támogatott alapítvány, és tevékenységeik:

 1. Démétér Alapítvány
  „Hiszünk a szülő gyógyító közelségében!”
  https://demeterhaz.hu/
 2. “VONESZO” Hátrányos Helyzetűeket Segítő Alapítvány
  Gyermekotthonban lakó gyermekeknek és nevelőiknek tartanak foglalkozásokat.

https://www.voneszo.hu/

 1. Szent István Alapítvány

A Szent István Általános Iskola tanulóinak szabadidős tevékenységeit támogatják.

http://www.szentistvanisk.hu/content/alap%C3%ADtv%C3%A1ny

 1. Reménysugár a Beteg Gyermekekért Alapítvány

Elsődleges céljuk az állam, illetőleg az önkormányzatok által fenntartott kórházak gyermekosztályain az infrastrukturális felszereltség, és a műszerezettség javítása.

http://www.remenysugar.hu

 1. Mosoly Alapítvány
  Mese- és művészetterápiás szolgáltatással segíti azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlyuk.
  https://mosolyalapitvany.hu
 2. Van esély alapítvány
  Az otthon nélkül maradt emberek támogatása.

http://www.vanesely.hu/

 1. Miskolci Állatsegítő Alapítvány

Menhely és állatmentő szolgálat.

http://www.allatsegito.hu/

 

A Königsberg Consulting Kft. és munkatársai fontosnak tartják, hogy olyan társadalmi célú ügyek mellé álljanak, melyek erősítik a szociális, környezeti vagy kulturális értékeket. A továbbiakban is arra fognak törekedni, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek ott, ahol arra szükség van.

csr2
Free WordPress Themes, Free Android Games